Mitä jos tekisit kaiken toisin?

Mitä jos tekisit kaiken toisin?

Mitä jos se miten käytät aikasi nyt ei vaikuttaisi mitenkään siihen, miten käytät sen jatkossa? Jos muotoutuneilla rutiineilla ja tavoilla ei olisi vaikutusta. Jos muiden odotuksilla ja mielipiteillä ei olisi väliä. Käyttäisitkö aikasi samalla tavalla kuin tähänkin asti? Onko sinulla mitään tavoitetta? Kuinka suuren osan ajastasi käytät tätä kohti työskentelyyn? Kuinka nopeasti voisit saavuttaa tämän tavoitteen, mikäli käyttäisit suurimman osan ajastasi sen edistämiseen? Usein yliarvioimme asioiden muutosnopeuden lyhyellä aikavälillä, mutta aliarvioimme potentiaalin pitkällä aikavälillä.

Mitä jos menneisyytesi ei vaikuttaisi siihen mitä teet työksesi juuri nyt? Jos aloittaisit puhtaalta pöydältä. Jatkaisitko samassa työssä? Tekisitkö jotain täysin muuta? Tekeekö työsi sinut onnelliseksi? 40 tuntia viikossa on paljon annettavaksi jostain, mitä ei itse arvosta. Vain sisäinen motivaatio on tarpeeksi vahva tunne todellisen menestyksen luomiseksi työelämässä. Ja sisäistä motivaatiota on vaikea kultivoida, jos ei arvosta työtään. Arvostuksen tunne tuo onnellisuutta. Onnellisuus on hyvän elämän edellytys. Onnelliset ihmiset säteilevät hyvinvointia ympärilleen.

Mitä jos muiden mielipiteet ja vanhemmilta opitut tavat eivät vaikuttaisi siihen, miten käsittelet rahaa? Käsittelisitkö rahaa niin kuin ennenkin? Säästäisitkö? Sijoittaisitko? Käyttäisitkö kaiken minkä saat? Oletko tyytyväinen siihen, miten käsittelet rahaa? Suomalaisten kotitalouksien säästämisaste oli negatiivinen viime vuonna. Keskimäärin suomalaiset säästämisen sijaan velkaantuivat. On vaikeaa ajatella, että velkaantuminen toisi mukanaan onnellisuutta. Ylimääräinen varallisuus sen sijaan tuo onnellisuutta vähentämällä rahaan liittyvää huolta ja stressiä. Maksa itsellesi ensin. Siirrä sivuun vähintään 10% palkastasi. Kasvata omaisuuttasi. Tulet huomaamaan vaikutukset hyvinvointiisi.

Mitä jos pelkosi tuntematonta kohtaan ei vaikuttaisi siihen, mitä teet tai jätät tekemättä? Jatkaisitko elämääsi sellaisena kuin se on ollut tähänkin asti? Vai tarttuisitko rohkeasti uusiin haasteisiin ja lähtisit kohti uutta ja tuntematonta? On normaalia, että meille tuntemattomat asiat tuntuvat pelottavilta ja se onkin yksi merkittävä syy miksi tyydymme elämään sellaisena kuin se meille annetaan. Uuden oppimiseksi pitää uskaltaa mennä epämukavuusalueelle. Ne jotka eivät koskaan lopeta uuden oppimista, menestyvät varmimmin.

Mitä jos alkavalla vuosikymmenellä kaikki olisi toisin? Käyttäisit suurimman osan ajastasi työskentelyyn kohti tavoitteitasi. Tekisit työksesi sitä, mitä todella arvostat ja mikä tekee sinut onnelliseksi. Vaurastuisit hiljalleen kuukaudesta toiseen siirtämällä 10% säästöön. Miltä elämäsi näyttäisi alkavan vuosikymmenen loppupuolella?

En voi kuvitella parempaa aikaa etsiä uutta suuntaa elämässä kuin vuosikymmenen vaihde. Jos olet jo tyytyväinen elämääsi, nostan maljan onnellesi. Jos etsit uutta suuntaa elämällesi, nostan maljan rohkeudellesi hypätä kohti uutta ja tuntematonta.

Onnellista uutta vuosikymmentä!

T.A.