Parhaat kirjat sijoittamisesta

Parhaat kirjat sijoittamisesta

Olen listannut mielestäni parhaat sijoituskirjat siinä järjestyksessä, kun ne kannattaa lukea. Hyväksi sijoittajaksi voi kehittyä lukemalla yllättävän vähän sijoituskirjallisuutta, sillä perusasiat ovat lopulta kohtuullisen yksinkertaisia. Sijoituskirjat auttavat sijoittamisessa alkuun ja niihin kannattaa palata aika ajoin aloittamisen jälkeen. Kun kokemusta sijoittamisesta on kertynyt, niin kirjoja lukee aina hieman eri perspektiivistä.

1. Sijoittajaksi 7 päivässä

sijoittajaksi-7-paivassa

Merja Mähkä ja Unna Lehtipuu tekevät hyvää työtä sijoittamisen perusasioiden selittämisessä. Sijoittamisessa perusasiat kannattaa todella ottaa huolellisesti haltuun, joten lukemisen aloittaminen aloitteleville sijoittajille tarkoitetusta kirjasta on hyvin suositeltava ratkaisu. Tee ensimmäiset sijoituksesi tämän kirjan avulla ja aloita kokemuksen kerääminen markkinoilla mukana olemisesta.

Tilaa kirja

Kuuntele tai lue Nextoryssa (uudet asiakkaat 14 päivää maksutta)


2. Miten sijoitan pörssiosakkeisiin

miten-sijoitan-porssiosakkeisiin

Seppo Saarion legendaarinen ‘pörssiraamattu’ on luonteva seuraava askel sijoituskirjallisuudessa. Kirjassa käydään yksityiskohtaisesti läpi perusasiat pörssisijoittamiseen liittyen. Tämän kirjan lukemalla saa hyvän valmiuden kerätä itsenäisesti tietoa eri lähteistä sijoittamiseen ja pörssiosakkeisiin liittyen. Osakesijoittaminen on pitkälti tutkimustyötä, joten yleisimpien käsitteiden on syytä olla hyvin hallussa.

Tilaa kirja

Kuuntele tai lue Nextoryssa (uudet asiakkaat 14 päivää maksutta)


3. Sijoita kuin guru

sijoita-kuin-guru

Jukka Oksaharju ja Karo Hämäläinen käyvät kirjassaan läpi sijoitusgurujen sijoitustyylejä. Kun on jo hetken kerännyt kokemusta markkinoilta, osaa hieman hahmottaa mikä tyyli itselleen sopii ja mistä tykkää. Tämän kirjan lukemalla saa käsityksen siitä, minkälaisilla tyyleillä on tehty suuria tuottoja ja samalla näitä tyylejä voi peilata omaan tekemiseen. Tarvittaessa oman tekemisen suuntaa voi tarkistaa tuottavampaan suuntaan. Sijoittamisessahan tuotot ratkaisevat.

Tilaa kirja


Seuraavaksi esittelen muutaman englanninkielisen sijoittamisen perusteoksen niille, jotka haluavat syventää omaa ymmärrystään sijoittamisesta. Tai haluavat vain ymmärtää mistä sijoitusfoorumeilla yleisesti puhutaan, kun esimerkiksi puhutaan “lynchimäisestä” lähestymistavasta.

4. The Intelligent Investor

intelligent-investor

Benjamin Graham on kuuluisa sijoittaja ja legendaarisen Warren Buffettin oppi-isä. Kirjassaan Graham listaa oppeja, joilla sijoittaja voi kehittää omaa peliään. Vaikka nämä opit ovat jo vanhoja, ne toimivat vieläkin erinomaisesti. Lyhyesti voisi tiivistää, että älykäs sijoittaja suojelee itseään tappioilta, ei koskaan luota markkinaan ja luo itselleen sijoitussuunnitelman, jonka avulla voi poistaa tunteet pelistä. Kuulostaako järkevältä?

Tilaa kirja

Kuuntele Nextoryssa (uudet asiakkaat 14 päivää maksutta)


5. One up on Wall Street

one-up-on-wall-street

Peter Lynchin kirja on täynnä perustavanlaatuisia oppeja kaikille sijoittajille. Lynch itse aikoinaan hallinnoi rahastoa, joka oli oman aikansa parhaiten menestynyt rahasto. Hän siis tietää mistä puhuu. Kirjan pääviesti on, että kannattaa tehdä oma pohjatyö huolella ennen kuin valitsee sijoituskohteensa – ja tähän valintaan kirja antaa eväät. Sijoittaminen ei toki lopu sijoituskohteen valintaan, vaan myös pitäminen ja myyminen ovat tärkeä osa kokonaisuutta. Nämäkin vaiheet käsitellään kirjassa.

Tilaa kirja

Kuuntele tai lue Nextoryssa (uudet asiakkaat 14 päivää maksutta)


6. A Random Walk Down Wall Street

a-random-walk-down-wall-street

Burton G. Malkiel ansiokkaasti havainnollistaa miksi matalakuluiset indeksirahastot ja osakkeet ovat paras sijoitusmuoto kaikille sijoittajille, joilla on pitkä sijoitushorisontti. Malkiel käy kirjassaan läpi myös markkina- ja sijoittajapsykologian perusteet. Psykologia on erittäin tärkeä osa sijoittamista, sillä jos sitä ei täysin ymmärrä, saattaa vahingossa astua ansoihin, jotka tuhoavat tuottoja. Tämä kirja ei suotta ole niittänyt mainetta yhtenä parhaista sijoituskirjoista.

Tilaa kirja

Kuuntele Nextoryssa (uudet asiakkaat 14 päivää maksutta)


Näillä kirjoilla pääset alkuun sijoittamisessa ja enemmänkin. Jos luet nämä kaikki ja samalla olet mukana markkinoilla, olet jo edistyneempi kuin suurin osa sijoittajista. Nämä investoinnit maksavat itsensä nopeasti takaisin! Katso myös kirjasuositukseni vaurastumisen tueksi.