Hei! Hauska tutustua,

Olen noin 30-vuotias mies. Toimin taloushallinnon tehtävissä ja olen koulutukseltani diplomi-insinööri. Neljän vuoden ajan olen myös ollut sijoittaja – lähinnä pörssiin. Nykyään talouteni on suhteellisen hyvin tasapainossa ja pystyn kuukausittain sijoittamaan palkasta säästyneitä rahoja. Näin ei kuitenkaan aina ollut.

Opiskelijana noin kuuden vuoden ajan elin taloudellisesti todella tiukkaa elämää ja rahaa ei ollut juuri mihinkään ylimääräiseen. Ironisesti silloin ajatteli eniten rahaa, kun siitä oli suurin puute. En myöskään edistänyt tilannettani tekemilläni valinnoilla. Näin jälkeenpäin ajateltuna käytin rahaani tuolloin huolimattomasti, vaikka siitä oli puutetta.

Meille ei opeteta koulussa taloudellista ajattelua ja omasta taloudesta huolehtimista, vaikka tämä on taloudellisen hyvinvoinnin perusta. Mielestäni tämä on suuri puute ja nuoret jäävät kotona saatujen oppien varaan. Joillekin tämä varmasti riittää, mutta uskallan väittää, että suurin osa nuorista jää ilman kunnollista taloudellisen ajattelun kasvatusta. Tahdon olla mukana lisäämässä taloudellista ajattelua arkeemme ja yhteiskuntaamme.

Haluan varallisuutta kasvattamalla suojautua riskeiltä (työttömyys, sairaus, avioero) ja saada vapautta elämään. Haluan itse päättää työskentelenkö eläkeikään asti jonkun palkkalistoilla vai voinko kenties aiemmin jäädä pois työelämästä mikäli siltä tuntuu. Haluan mahdollisuuksia elämään ja kykyä ottaa riskejä, jotka erilaisessa taloudellisessa tilanteessa saattaisivat vaikuttaa uhkarohkeilta tai jopa mahdottomilta.

Lue lisää filosofiastani ja aloita vaurastuminen seuraavalla sivulla.

Close Menu