Kirjoittajasta

Kuka olen?

Olen noin 35-vuotias mies. Toimin IT-alalla talousjohtajana ja olen koulutukseltani diplomi-insinööri. Yli kahdeksan vuoden ajan olen myös ollut sijoittaja – lähinnä pörssissä. Nykyään talouteni on suhteellisen hyvin tasapainossa ja pystyn kuukausittain sijoittamaan palkasta säästyneitä rahoja. Näin ei kuitenkaan aina ollut.

Opiskelijana noin kuuden vuoden ajan elin taloudellisesti todella tiukkaa elämää ja rahaa ei ollut juuri mihinkään ylimääräiseen. Ironisesti silloin ajatteli eniten rahaa, kun siitä oli suurin puute. En myöskään edistänyt tilannettani tekemilläni valinnoilla. Näin jälkeenpäin ajateltuna käytin rahojani tuolloin huolimattomasti, vaikka siitä oli puutetta.

Miksi haluan kasvattaa varallisuuttani?

Haluan varallisuutta kasvattamalla suojautua riskeiltä (työttömyys, sairaus, avioero) ja saada vapautta elämään. Haluan itse päättää työskentelenkö eläkeikään asti jonkun palkkalistoilla vai voinko kenties aiemmin jäädä pois työelämästä mikäli siltä tuntuu. Lisäksi haluan mahdollisuuksia elämään ja kykyä ottaa riskejä, jotka erilaisessa taloudellisessa tilanteessa saattaisivat vaikuttaa uhkarohkeilta tai jopa mahdottomilta.

1 miljoonan euron nettovarallisuustavoite, miksi?

Ihmisten on hyvä asettaa itselleen tavoitteita, olivat ne sitten kuinka keinotekoisia tahansa. Ilman mitään tavoitetta, suuntaa elämälle, jää helposti paikoilleen ja riski psyykkisille sairauksille kasvaa.

En peittele tätä faktaa: rakastan rahaa ja varallisuutta, joten miksi en asettaisi itselleni tavoitetta, joka liittyy siihen?

1 miljoona on pienin summa, joka herättää minussa sisäisen palon tehdä asioita tuon tavoitteen eteen. Jotta pääsisin tuohon tavoitteeseen, joudun todennäköisesti luomaan itseni uudelleen moneen kertaan. Tämä on osa koko homman kiehtovuutta. On mielenkiintoista ja palkitsevaa kasvaa ihmisenä. Olen kovin utelias näkemään minkälaiseksi tulen kehittymään, jotta tästä tavoitteesta tulee realismia.

Mikä on missioni?

Meille ei opeteta koulussa riittävästi taloudellista ajattelua ja omasta taloudesta huolehtimista, vaikka tämä on taloudellisen hyvinvoinnin perusta. Mielestäni tämä on suuri puute ja nuoret jäävät kotona saatujen oppien varaan. Joillekin tämä varmasti riittää, mutta uskallan väittää, että suurin osa nuorista jää ilman kunnollista taloudellisen ajattelun kasvatusta. Tahdon olla mukana lisäämässä taloudellista ajattelua arkeemme ja yhteiskuntaamme.

Miksi kirjoitan blogia?

Asettamalla ajatuksiani tekstimuotoon saan tuuletettua ajatuksiani. Kirjoittaminen myös aktivoi hidasta ajattelua; kun kirjoitan ajatuksiani tekstiksi, jään pohtimaan näitä kirjoituksia ja ajatukset kirkastuvat ajan kanssa. Kirjoittaminen julkisesti blogimuotoon sitouttaa tiettyyn rytmiin ja pakottaa jäsentämään ajatuksia ymmärrettävään muotoon, mikä tukee ajattelun kehittämistä. Lukijoiden kommenteista voi myös tulla oivalluksia ja ajatusten vaihtaminen on palkitsevaa.

Ennen kuin aloitin bloggaamisen, tuntui että pääni täyttyi ajatuksista, mutta en saanut jäsennettyä niitä järkeväksi kokonaisuudeksi. Tästä aiheutui myös se, että uusien ajatuksien vastaanottaminen tuntui haastavalta – ajatteluni oli siis tukossa. Tämä asetti kasvavan paineen tehdä asialle jotain.

Miksi kirjoitan nimimerkillä?

Haluan kirjottaa asioista täysin rehellisesti niin kuin niistä ajattelen. Tämä on kriittistä oman ajatteluni kehittämisen kannalta.

Lue lisää filosofiastani ja aloita vaurastuminen seuraavalla sivulla.