Aloita vaurastuminen

Vaurastuminen tarkoittaa sitä, että pitkän ajan kuluessa omaisuus kasvaa. Se on järjestelmällisen työn tulosta, jossa pidetään huoli siitä, että tulot ovat jatkuvasti suuremmat kuin menot. Tällä kaavalla vaurastuminen on vääjäämätöntä!

Tässä artikkelisarjassa kerron mitä asioita sinun tulee laittaa kuntoon, jotta vaurastuminen voi alkaa. Tervetuloa mukaan matkalle!

Vaihe I: Aloita vaurastuminen

Aloittaminen on vaurastumisen vaikein osuus, mikä jää monelta tekemättä. Olet onneksi päässyt jo niin pitkälle, että luet tätä artikkelia. Olet jo pidemmällä kuin suurin osa suomalaisista, hienoa!

Vaurastuminen alkaa siitä hetkestä, kun on päättänyt vaurastua ja on päättänyt tehdä asialle jotakin. Usein haaveilemme asioista, mutta lopulta emme ole valmiita tekemään haaveidemme eteen mitään. Näin toimiessa unelmat voivat muuttua henkiseksi taakaksi, kun eletty todellisuus ei enää vastaa ajatusmaailmaa. Tällöin vain ajatuksista tekoihin ryhtyminen auttaa!

Asenne vaurastumista kohtaan ratkaisee

Ei ole sattumaa, että he, jotka päättävät vaurastua, vaurastuvat. Sanotaan, että “raha tulee rahan luo” ja tämä pitää paikkansa. Jos itse ajattelee, että raha ei ole tärkeää elämässä tai että “raha on kaiken pahan alku ja juuri”, niin ei tule koskaan vetämään rahaa puoleensa. Tämä johtuu siitä, että vaurastuminen ei tällaisella ajatusmaailmalla ole fokuksessa ja siihen ei tule kiinnitettyä tarpeeksi huomiota. Tai pahimmillaan vaurastuminen olisi vastoin omia periaatteita. Tällöin ei varmuudella tule vaurastumaan, koska vaurastumalla pettäisi itsensä.

Avoin mieli ja positiivinen asenne vaurastumista kohtaan ovat perusedellytys vaurastumiselle. Avaa siis mielesi ja päätä tahtoa vaurastua! Näin menetellen kutsut rahan luoksesi ja voit hyvällä omatunnolla vaurastua ilman sisäisen äänen ristiriitaa.

Kuinka vaurastua?

Ylivoimaisesti suurin osa vaurastumisesta tapahtuu korvien välissä. Tekniikka on tärkeää lähinnä omien rahavirtojen seuraamisessa, mikä vaatii jonkinlaisen kirjanpidon. Tämän kirjanpidonkin voi toteuttaa hyvin vapaamuotoisesti itselleen sopivimmalla tavalla, vaikka yksinkertaisesti Google Sheetissä tai Excelissä. Kaikki muu aika eli 99% ajasta kuluu rahataitojen oppimiseen ja soveltamiseen omassa elämässään.

Kun opettelee ajattelemaan taloudellisesti, voi nopeasti huomata, että vaurastuminen ei olekaan niin vaikeaa kuin olisi aluksi voinut kuvitella. Rahataidot ovat opeteltavia taitoja siinä missä ruoanlaitto tai mikä tahansa ammattikin ja internet on täynnä laadukasta materiaalia näiden taitojen opettelemisen tueksi. Aloita esimerkiksi näistä kirjoista, jotka itse koin erittäin toimiviksi, kun olin päättänyt vaurastua ja tehdä asialle jotain.

Sosiaalinen paine hidastaa vaurastumista

Yksi vaurastumisen pahimmista esteistä on sosiaalinen paine ja siihen liittyvien statussymbolien haaliminen. Tämä johtaa helposti korkeaan kulutukseen ja siihen, että kulut nousevat samaan tahtiin tulojen noustessa. Suurimmalle osalle populaatiota halu vaurastua tarkoittaa väistämättä sitä, että kulutuksesta on pakko tinkiä – rahat eivät vain riitä kaikkeen! Tämä ei ole niin ikävä asia kuin äkkiseltään saattaisi kuulostaa. Maallinen materia ei itsessään tuo onnea, vaan kysymys on enemmän omista odotuksista. Jos pystyy pärjäämään sillä mitä omistaa jo, omaa kaikki edellytykset vaurastua.

Rikas ihminen on määrityksellisesti normaalista poikkeava. Jos siis haluaa tulla jokin päivä rikkaaksi, ei voi olettaa pääsevänsä sinne tekemällä kaiken samalla tavalla kuin muut tekevät. Ole rohkea, tee asiat omalla tavallasi ja unohda naapureidesi mielipide!

Lue seuraavaksi kuinka saavuttaa tasapainoinen talous.


Kysymyksiä ja vastauksia vaurastumisesta:

Kuinka kauan vaurastuminen kestää?

Vaurastumiseen kannattaa suhtautua elämäntapamuutoksena. Se on parhaimmillaan koko elämän mittainen matka. Ajattelemalla taloudellisesti kohtuullisen vaurauden voi saavuttaa muutamassa vuodessa.

Mikä on helpoin tapa vaurastua?

Vaurastuminen on yksinkertaisuudessaan talouden ylijäämän kerryttämistä. Helpoin ja nopein tapa kerryttää ylijäämää on leikata kuluja ja kasvattaa säästämisastetta. Toiseksi helpoin tapa on kasvattaa tuloja tienaamalla enemmän ja sijoittamalla kertyneitä varoja.

Mikä on varmin tapa vaurastua?

Varmin tapa vaurastua on seurata omia tuloja ja kuluja ja säästää aina tietty prosentti tuloista. Näin toimiessa kulut eivät koskaan nouse tuloja korkeammiksi ja vaurastuminen jatkuu kuukaudesta toiseen, vuodesta seuraavaan.

Mistä kannattaa aloittaa vaurastuminen?

Vaurastuminen kannattaa aloittaa ensin tasapainottamalla oma talous. Tämän jälkeen voi alkaa kerryttää ylijäämää, jonka voi sijoittaa kerryttämään korkoa korolle. Myöhemmin voi pyrkiä kasvattamaan tuloja pitäen kulut hallinnassa ja näin kasvattaa ylijäämän kertymisnopeutta.


Siirry lukemaan kuinka saavuttaa tasapainoinen talous.