Vaurastu näiden kirjojen avulla – Parhaat kirjat vaurastumisesta

Parhaat kirjat vaurastumisesta – Vaurastu näiden kirjojen avulla

Nämä kirjat vaurastumisesta ovat olleet minulle suuri apu, kun otin ensimmäiset askeleeni kohti vauraampaa tulevaisuutta. Jokaisella niistä on ollut oma roolinsa ja ne tukevat vaurastumista monipuolisesti eri näkökulmista ja eri tilanteisiin sopien. Lue esittelyistä mihin tilanteisiin kirjat sopivat. Uskon, että ne ovat suureksi avuksi myös sinulle, kun otat ensimmäiset konkreettiset askeleet kohti vauraampaa tulevaisuutta. Katso myös parhaat sijoituskirjat.


1. Rikas isä, köyhä isä

rich-dad-poor-dad

Opi vaurastumisen perusteet.

Rikas isä, köyhä isä on klassikko, jonka lukemalla itse tajusin vaurastumisen logiikan ja vaaditun ajattelutavan. Olin ennen tämän kirjan lukemista kuvitellut, että vaurastuminen olisi vain harvojen etuoikeus. Tämä kirja käänsi käsitykseni ylösalaisin ja herätti minussa vaurastumisen kipinän vahvan tarinansa ja konkreettisten, havainnollistavien esimerkkien avulla. Vahva lukusuositus!

Tilaa kirja

Kuuntele Nextoryssa (uudet asiakkaat 14 päivää maksutta)

Kuuntele Storytelissä (uudet asiakkaat 30 päivää maksutta)


2. Kaikki rahasta

Kaikki rahasta

Ota arjen rahavirrat haltuun.

Julia Thurén porautuu kirjassaan syvälle arjen rahavirtojen yksityiskohtiin. Jos rahan maailma ei ole sinulle ennestään tuttu, tämä kirja on tehty juuri sinua varten. Kirjassa käsitellään kaikki arjen raha-asioihin liittyvä niin tarkalla tasolla, että avoimia kysymyksiä ei jää. Tämän kirjan antaman vahvan pohjan päälle on hyvä alkaa rakentaa vaurastumisen askelmerkkejä.

Tilaa kirja

Kuuntele tai lue BookBeatissa (uudet asiakkaat BookBeat-Premium 30 päivää maksutta)


3. Babylonin rikkain mies

babylonin-rikkain-mies

Opi rahataitojen perusteet.

Babylonin rikkain mies on hauskojen tarinoiden muotoon kirjoitettu kirja rahataitojen perusteista. Kirjassa perustellaan ansiokkaasti miksi kuka tahansa voi vaurastua ja mitä se vaatii. Kyse on hyvin pitkälti rahan hallintaan liittyvistä taidoista, jotka ovat opeteltavissa. Harmi ettei näitä taitoja opeteta peruskoulussa! Tämä kirja soveltuu hyvin nuoren (tai miksei aikuisenkin) ensimmäiseksi raha-aiheiseksi kirjaksi. Lue myös blogikirjoitukseni tähän kirjaan liittyen.

Tilaa kirja

Kuuntele Nextoryssa (uudet asiakkaat 14 päivää maksutta)

Kuuntele BookBeatissa (uudet asiakkaat BookBeat-Premium 30 päivää maksutta)

Kuuntele tai lue Storytelissä (uudet asiakkaat 14 päivää maksutta)


4. Menestykseen positiivisella asenteella

menestykseen-positiivisella-asenteella

Omaksu menestyneiden yksilöiden ajatusmaailma.

Napoleon Hill käytti vuosia ja haastatteli satoja menestyneitä yksilöitä ymmärtääkseen mikä on heidän menestyksensä salaisuus. Menestyminen on vaikeaa, jos ei ymmärrä mitä se edellyttää toteutuakseen. Tämän kirjan luettuasi huomaat, että menestymisen edellytykset rakennetaan hyvin pitkälti oman pään sisällä. Näitä samoja oppeja käytän myös itse jokapäiväisessä elämässäni.

Tilaa kirja

Kuuntele Nextoryssa (uudet asiakkaat 14 päivää maksutta)

Kuuntele Storytelissä (uudet asiakkaat 30 päivää maksutta)


5. Miten saan ystäviä, menestystä ja vaikutusvaltaa

miten-saan-ystavia-menestysta-ja-vaikutusvaltaa

Kehitä vuorovaikutustaitojasi ja etene urallasi.

Dale Carnegien kirja on täynnä viisautta ja ikivihreitä oppeja parempaan vuorovaikutukseen. Vuorovaikutustaidot korostuvat työelämässä ja erityisesti mikäli ikinä haluaa johtotehtäviin. Ennen kuin luin tämän kirjan, olin hieman hukassa sosiaalisissa tilanteissa. Lukemisen jälkeen vuorovaikutuksen pelisäännöt kirkastuivat minulle ja urakehitys on ollut nopeaa. Tämä kirja on ollut elämäni paras investointi suhteessa investoinnin kokoluokkaan.

Tilaa kirja

Kuuntele Nextoryssa (uudet asiakkaat 14 päivää maksutta)

Kuuntele Storytelissä (uudet asiakkaat 30 päivää maksutta)


6. Cashflow Quadrant (Työelämän nelikenttä)

Cashflow Quadrant

Aseta itsesi työelämän nelikenttään.

Kirjassaan Robert Kiyosaki jakaa työelämän nelikenttään, jossa vasemmalla puolella ovat työntekijät ja itsensä työllistäjät. Oikealla puolella ovat yrittäjät ja sijoittajat. Kirjan teesinä on, että vasemmalla puolella olevien kannattaisi pyrkiä siirtymään oikealle puolelle, sillä siellä vaurastuminen on todella paljon helpompaa ja todennäköisempää. Kirja antaa eväät tämän siirtymän hahmottamiseen ja siihen kuinka kuka tahansa voi oppia muuttumaan täysveriseksi yrittäjä-sijoittajaksi.

Tilaa kirja

Kuuntele Nextoryssa (uudet asiakkaat 14 päivää maksutta)

Kuuntele Storytelissä (uudet asiakkaat 30 päivää maksutta)


7. KonMari

KonMari

Vaurastuminen ja minimalismi kulkevat käsi kädessä.

KonMari on ilmiö, joka tukee myös vaurastumista. Etenkin vaurastumismatkan alkuvaiheessa kulusäästöjen merkitys korostuu. Minimalismi on hyväksi sekä mielelle että lompakolle. Jos oma tausta on tavaran hamstraamisessa ja jokaisen tilille tulleen euron kuluttamisessa, niin minimalismin ja vaurastumisen yhdistelmä voi olla äärimmäisen puhdistava kokemus. Onko kenelläkään varaa jättää väliin mahdollisuutta kokea tämä?

Tilaa kirja

Kuuntele tai lue BookBeatissa (uudet asiakkaat BookBeat-Premium 30 päivää maksutta)

Kuuntele tai lue Storytelissä (uudet asiakkaat 30 päivää maksutta)


8. Psycho-Cybernetics

Psycho-Cybernetics

Ota tulevaisuutesi omiin käsiisi.

Maxwell Maltz havainnollistaa kirjassaan erinomaisesti sitä, kuinka voimme itse vaikuttaa itsetuntoomme, onnellisuuteemme ja hyvinvointiimme. Ajattelun voiman tajuaa vasta, kun sitä alkaa aktiivisesti hyödyntää. Itsetuntomme muokkaantuu vuosien saatossa meistä riippumattomien tapahtumien seurauksina. Tämän kirjan opeilla itsetunnon voi rakentaa uudestaan, tällä kertaa täysin omilla ehdoilla ja omista lähtökohdista. Menestyminen vaatii järkkymätöntä itsetuntoa ja vastoinkäymisten kestämistä. Tämän kirjan opeilla se on saavutettavissa.

Tilaa kirja

Kuuntele Nextoryssa (uudet asiakkaat 30 päivää maksutta)

Kuuntele Storytelissä (uudet asiakkaat 30 päivää maksutta)


9. Veikkauskratia

veikkauskratia

Ymmärrä rahapelien ja Veikkauksen todellinen luonne.

Senja Larsen on tehnyt erinomaista työtä paljastaakseen Veikkauksen ja sen voimakkaasti markkinoimien rahapelien todellisen luonteen. Tämän kirjan luettuasi et enää koskaan koske rahapeleihin eikä Veikkauksen häikäilemätön markkinointi enää tehoa sinuun. Voit kokea miltä tuntuu herätä syvästä unesta todellisuuteen aivan kuin Neolle kävi elokuvassa Matrix. Ajatteletko, että Veikkauksen tuotot menevät hyvään tarkoitukseen? Mikäli vielä uskot näin, tämä kirja on juuri sinulle suunnattu!

Tilaa kirja

Kuuntele tai lue e-kirja Nextoryssa (uudet asiakkaat 30 päivää maksutta)

Katso myös parhaat sijoituskirjat.