Katson paljon YouTube-videoita sijoittamiseen ja rahankäyttöön liittyen. YouTube on erinomainen media oppia sijoittamisesta ja vaurastumisesta. Videoformaatti on loistava opetuskäyttöön, mielestäni jopa joissain tapauksissa parempi kuin kirjat. Kirjat toimivat hyvin yksittäisten aiheiden syvään käsittelyyn, mutta jos kyseessä on täysin uusien asioiden oppiminen, ei mielestäni videon voittanutta formaattia ole olemassa.

Olen listannut tähän YouTube-kanavia, jotka ovat mielestäni tuoneet minulle eniten lisäarvoa matkalla kohti vaurastumista. Kannattaa laittaa nämä seurantaan ja imeä ilmainen tieto pois kuleksimasta!


inderesTV. Erinomaisia videoita sijoittamisesta, analyytikoiden kommentteja ja pörssiyhtiöiden edustajien haastatteluja. Laadukkaasti tuotettua materiaalia ja todellinen Suomi-sijoittajan ‘no-brainer’.

Nordnet Suomi. Erityisesti Traders’ Club -sarja sisältää hyvää materiaalia ja pitää sijoittajan ajan tasalla markkinatrendeistä. Rahapodissa on viihdyttävää puhetta rahasta, hyvää kuunneltavaa esimerkiksi mukaan lenkille otettavaksi.

Alux.com. Viihdyttäviä ja faktapitoisia videoita vaurastumiseen liittyen. Jos haluat vaurastua, tältä kanavalta saa käytännössä kaiken tiedon siitä, kuinka se onnistuu. Aivopese itsesi hyvällä tavalla katsomalla tarpeeksi Aluxin videioita.

The Swedish Investor. Vaurastumiseen ja sijoittamiseen liittyviä kirjoja tiivistettynä videoihin sekä muuta vaurastumisen kannalta hyödyllistä materiaalia. Sain tästä kanavasta paljon irti etenkin silloin, kun vasta opettelin vaurastumisen periaatteita.

Graham Stephan. Vaurastumisesta vloggaava julkisuuden henkilö. Hän on vieläkin todella pihi, vaikka tienaa nykyisin miljoonia YouTube-kanavallaan. Grahamin seuraaminen auttaa henkisesti pitämään oman talouden kulut kurissa! Kaverilla on myös toinen kanava The Graham Stephan Show, jossa on viihteellisempää materiaalia rahaan liittyen.

Dan Lok. Menestymisen ajattelumallista videoita tekevä mediapersoona. Dan tietää minkälainen ajattelumalli erottaa menestyjät niistä, jotka eivät menesty. Seurasin tätä kanavaa erityisesti silloin, kun olin vasta omaksumassa vaurastumiseen tarvittavaa ajatusmallia. Videot ovat muuten erinomaisia, mutta kannattaa henkisesti suodattaa pois Danin omien palveluiden promotus.

Kitco NEWS. Mikäli tähtäimessä on kulta, muut jalometallit tai bitcoin, on Kitcon seuraaminen ‘no-brainer’. Kanavalla on asiantuntevia ja viihdyttäviä haastatteluja alan ammattilaisilta. Kanavalta saa tietoa myös makrotaloudesta, koska jalometallien hinnat reagoivat voimakkaasti inflaatio-odotuksiin ja ohjauskorkojen muutoksiin.

Crypto Daily. Mikäli kryptovaluutat kiinnostavat, on tämä kanava seuraamisen arvoinen. Hyvää materiaalia kryptoihin, erityisesti bitcoiniin liittyen – ja tietysti viihdyttävillä meemeillä maustettuna!

Firm Learning. Entisen konsultin ylläpitämä kanava, jonka tarkoituksena on valmentaa nuoria, vasta työuransa aloittavia ihmisiä työelämää varten. Kanava keskittyy konsulttien toimenkuvaan, mutta ohjeet ovat yleispäteviä kenelle tahansa. Mikäli olet opintojen loppuvaiheessa tai vasta aloittanut työelämässä, kannattaa ottaa tästä kanavasta kaikki irti.

Valuetainment. Vakuutusalalla omaisuutensa tehneen miljonäärin ylläpitämä kanava, jonka tarkoituksena on opettaa menestymiseen tarvittava ajattelumalli. Videot pyörivät vahvasti yrittäjyyden ja yrittäjänä menestymisen ympärillä, mutta myös muille kuin yrittäjille on tästä kanavasta taatusti hyötyä.

Principles by Ray Dalio. Kun Ray Dalio avaa suunsa, kannattaa kuunnella tarkkaan. Miljardööri on vanhoilla päivillään keskittynyt siirtämään oppejaan eteenpäin niille, jotka ovat kiinnostuneita kuuntelemaan. Jos vaurastuminen kiinnostaa, on parempi katsoa Ray Dalion videot kuin jättää ne katsomatta.


Mukavia katseluhetkiä!

T.A.

Kiinnostavatko kirjat enemmän? Katso parhaat kirjat sijoittamisesta ja vaurastumisesta.